на живо

Кой срещу кого на осминафиналите в Лига Европа

Жребият за следващата фаза на турнира ще бъде изтеглен днес в Нион

Twitter

Ясни са и 16-е отбора, които ще вземат участие в осминафиналите на Лига Европа. Мачовете вчера (23 февруари) определиха и последните тимове, които продължават напред в битка за трофея.

Единственият български отбор в надпреварата - "Лудогорец", отпадна от "Копенхаген" след загуба с 1:2 у дома и нулево равенство като гост. В турнира обаче продължава да има един българин. Кипърският АПОЕЛ, с Живко Миланов в състава, отстрани "Атлетик" Билбао и днес ще научи съперника си за осминафиналите.

Двойките ще бъдат определени на жребии в Нион, Швейцария, която ще започне в 14:00 ч. българско време. 

За тази фаза на турнира отпада ограничението тимове от една и съща държава да не играят помежду си. Така на осминафиналите може да се насладим на местни дебрита. Всъщност подобен развой е възможен само за клубовете от Белгия, Русия и Германия. Трима ще са представителите на страната на шоколада в урната, а по двама на Русия и Германия. Другите държави могат да се похвалят само с по един отбор в тази фаза.

Ето и всички класирали се тимове: "Манчестър Юнайтед", "Краснодар", "Шалке 04", "Олимпиакос", "Бешикташ", "Рома", АПОЕЛ, "Андерлехт", "Аякс", "Селта Виго", "Генк", "Гент", "Копенхаген", "Лион", "Борусия" Мьонхенгладбах, "Ростов".

Първите срещи ще се изиграят на 9 март, а реваншите са на 16 март. Едни от най-интересните мачове ще може да гледате в каналите на bTV Media Group.