на живо

Коя е следващата цел на Лео Меси?

Аржентинският гений повежда националния си тим

Getty Images/Guliver Photos

По-малко от седмица след победата над Ювентус с 3:1 във финала на Шампионска лига, голямата звезда на Барселона Лионел Меси вече се е прицелил в покоряването на нов връх, който се нарича Копа Америка. Турнирът, чиито домакин е Чили, започва на 11 юни, а Аржентина е един от големите фаворити за титлата, която отборът за последно спечели през 1993 година. "Гаучосите" имат 14 трофея от надпреварата в историята си, изоставайки само с един от рекордьора и настоящ носител Уругвай.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Вчера Меси се присъедини към съотборниците си в северния град Ла Серена, където е базата на тима. Според четирикратният носител на златната топка формата на отбора е по-добра, отколкото на световните финали преди година, когато Аржентина загуби финала от Германия.

"Аз съм в по-добра форма, отколкото на последния Мондиал. Мисля, че и целият ни тим
е в по-добро състояние. В Бразилия дойдоха играчи, които се възстановяваха от контузии, а също така по време на шампионата редица наши футболисти получиха травми".

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Меси постави Аржентина сред фаворитите, заедно с Бразилия, Чили, Колумбия и Уругвай.

"Надявам се, че ще можем да спечелим купата. Това е една генерация, която има голямо желание да печели титли с националния отбор. Не знам дали това е моят най-добър сезон, но е истина, че се чувствам много добре. Аз съм щастлив всеки път, когато изляза
на терена. Това беше една зрелищна година", заяви Меси, за когото това ще бъде трето участие на Копа Америка след 2007 и 2011 година.

В предварителната група на Аржентина са Уругвай, Парагвай и Ямайка.