на живо

Нова зала за гимнастичките (ВИДЕО)

1,5 млн. лв. от бюджета за повече място за тренировки

Нова зала за гимнастичките (ВИДЕО)

Коледен подарък от кабинета за българската художествена гимнастика. Милион и половина лева бяха отпуснати за изграждане на нова зала, където да се готвят състезателките от националния отбор.

Парите за новата зала ще бъдат усвоени за разширяване на сега действащата база "Раковски". В момента националният отбор разполага с три килима. С отпуснатите от правителството милион и половина лева, терените ще станат 5.

За да научи за спазеното обещание, днес на гости в Министерския съвет беше целият национален отбор по художествена гимнастика.

Решава се кардинален проблем на най-успешния български спорт в последните години.

Снимка: bTV

Шефката на федерацията - Илиана Раева, вече има визия как ще изглежда новото съоръжение: "Тук в залата ни е доста тесничко. Това е една уникална помощ, по Коледа стават чудеса. Страшно съм щастлива, благодаря на Бойко Борисов. Тази зала ще се разшири оттук нататък по продължение на тази зала ще има топла връзка и още два килима.", каза тя пред bTV.

Раева обеща и още повече медали с построяването на новата зала. В момента в базата на стадион "Раковски" приключва освежаващ ремонт на съблекални и бани.

По първоначални планове новото съоръжние ще бъде готово в края на следващата година.

Тагове:

@