на живо

Колегите на Джокович му завиждат за... терасата

Гуидо Пея възропта срещу различните условия, в които живеят тенисистите преди Откритото първенство на Австралия

Най-добрите тенисисти от цял свят броят с нетърпение дните до началото на Откритото първенство на Австралия (8 февруари). Всички участници вече са на южния континент и нямат търпение да... приключи задължителната им изолация.

Заради пандемията от коронавирус и двата новооткрити случая по време на пътуването към Австралия, част от тенисистите имат забрана да напускат хотелските си стаи. Това не трябва да представлява проблем, но голяма част от тях се оплакаха, че условията за звездите - Новак Джокович, Рафаел Надал и Доминик Тийм, са доста по-добри от тези, в които се намират конкурентите им.

"Балконът на Новак Джокович е по-голям от моята стая. Още от началото знаехме какъв е протокола и какво трябва да направим. Джокович поне заяви, че иска условията да са еднакви, но очаквах да го направят и Надал, и Тийм", заяви Гуидо Пея, който е на 44-о място в световната ранглиста и за 7-и път ще играе на Откритото първенство на Австралия.

Снимка: Getty Images

Преди дни лидерът в подреждането при мъжете - Новак Джокович, заяви, че организаторите трябва да се постараят и да предоставят еднакви условия на всички участници.

"Искат да си стоим в стаите, а няма къде да си прострем прането. Трябва да ядем само това, което ни донесат. Можем да си поръчаме, но ни го доставят студено. Това ни напряга физически и ментално", добави Пея.

Снимка: Getty Images

Всъщност само Джокович, Надал и Тийм са изолирани в Аделаида, а останалите са в Мелбърн. Наскоро Юлия Путинцева се оплака, че в стаята ѝ има... мишки.

Българските представители в основната схема - Григор Димитров и Цветана Пиронкова, не са подложени на строг режим, могат да излизат от стаите си и да тренират преди важните мачове.