на живо

Колко лесно ще е уелското препятствие за "Лудогорец"?

Шампионите се изправят срещу ТНС по пътя към групите на Лига Европа

Lap.bg

"Лудогорец" излиза срещу уелския ТНС в ролята на фаворит в мачовете от третия квалификационен кръг на Лига Европа. Първата среща между двата тима е днес (8 август) от 20:30 ч. в Разград.

Шампионите на България в последните 8 години се борят за влизане в групите на Лига Европа за трети пореден сезон. След като се справиха с исландския "Валур" в предишния кръг, момчетата на треньора Стойчо Стоев ще излязат днес срещу уелския Дъ Ню Сейнтс (ТНС). 

На пръв поглед отборът от Разград е фаворит срещу гостите. В последните години "орлите" не пропускат шанса да играят в европейски мачове и да показват добри резултати.

Снимка: Lap.bg

Само че настоящият сезон започна с колеблива игра и отпадане от квалификациите за Шампионска лига още в първия кръг за сметка на унгарския "Ференцварош". В последния кръг на първенството пък "зелените" направиха 1:1 с "Локомотив" Пловдив.

Стойчо Стоев със сигурност ще се опита да запаси силите на своите момчета и за предстоящото голямо дерби в българския шампионат - срещу ЦСКА в неделя (11 август).

Специалистът продължава да е непоколебим в позицията си да остави извън тима опитния Марселиньо заради неразбирателство. Така ще е и в този мач. Любопитно е дали Стоев ще заложи на титулярите си или ще прибегне до тях само при неблагоприятен резултат.

Ако продължи напред по пътя към групите на Лига Европа след днешния мач и реванша в Уелс след седмица, "Лудогорец" ще срещне победителят от двойката "Марибор" - "Розенборг".

Тагове:

Лудогорец ТНС