на живо

Колко струва триото MSN на Барселона?

Гледайте Барселона- Атлетико Мадрид от 21:45 часа тази вечер по bTV Action

Ударното трио в нападението на Барселона "MSN" (Меси, Суарес и Неймар) прави чудеса този сезон. През настоящата кампания тримата са отбелязали впечатляващите 84 гола (в „Шампионска лига” и „Примера дивисион”) за "каталунците", а общия брой на попадения на Барселона в двете надпревари е 102.

Високата ефективност и доброто представяне на Меси, Суарес и Неймар, обаче, си имат и цена. Годишните заплати на аржентинеца, уругваеца и бразилеца се равняват на 31,2 милиона евро. Най- скъпоплатен е Меси, който получава по 13 милиона, след него се нарежда Суарес с малко над 10, а Неймар остава последен със „скромните” 7,8 милиона на година.

Простите сметки показват, че всяко едно попадение на триото до момента струва около 375 000 евро на Барселона (вземайки предвид съотношението заплата/голове). Въпреки факта, че MSN са отбелязали около 80% от головете на "каталунците" през този сезон, цифрата все пак изглежда доста висока.

Не трябва да забравяме и трансферните суми платени за играчите. С изключение на Лионел Меси, който е преминал през юншеските формации на клуба, за останалите двама футболисти Барселона е заплатил доста сериозни суми.

Според сайта transfermarkt.com, през лятото на 2013-та година каталунците купуват Неймар от бразилския Сантос срещу 88,20 милиона евро. Година по- късно Суарес пристига в Барса от Ливърпул за 81,72 милиона. Въперки, че Меси е юноша на клуба, пазарната му стойност е 120 милиона евро. Така, триото "MSN" струва общо близо 290 милиона евро.

И все пак имаше моменти, в които тримата футболисти не можеше да покаже мощта си. Най- пресният пример е загубата с 1-2 от Реал Мадрид на „Камп Ноу” през уикенда. Един от редките случаи, когато нито Меси, нито Суарес, нито Неймар успяха да отбележат. Единственото попадение тогава бе дело на Жерар Пике.

Гледайте "MSN" в действие тази вечер по bTV Action от 21:45 часа, когато Барселона е домакин на Атлетико Мадрид в първи 1/4 -финален двубой от „Шампионска лига”.