на живо

Фатих Терим размаха телефон под носа на съдията (ВИДЕО)

Селекционерът на Турция показа, че гол на Англия е нередовен

Броени дни преди началото на Европейското първенство по футбол Англия победи Турция с 2-1 в контролна среща, играна на стадион "Eтихад" в Манчестър. 

Тимът на Англия включваше цели петима футболисти на Тотнъм, двама от които - Деле Али и Хари Кейн, бяха замесени в най-разискваната ситуация в мача.

Още в 3-та минута Деле Али пусна пас през центъра на защитата на Турция, който намери Хари Кейн. Нападателят от своя страна стреля мигновенно и отбеляза.

От щаба на Турция обаче изявиха доста сериозни съмнения относно засада при попадението.

Селекционерът на турците Фатих Терим дори взе телефон от свой помощник и ядосан го показа на четвъртия рефер на срещата, за да докаже, че Хари Кейн е бил в засада. В отговор на реакцията му, телефонът бе конфискуван.

Тимът на Терим все пак реагира бързо на допуснатия гол и изравни резултата. Неразчетено излизане на Джо Харт позволи на турския плеймейкър Хакан Чалканоглу да отбележи отблизо на празна врата.

От изравнителното попадение до края на мача Англия владееше инициативата, но пропусна много възможности за гол. В 72-рата минута на мача Джейми Варди беше повален в наказателното поле, но Хари Кейн изпусна отсъдената дузпа, изпращайки топката в аут.

Победният гол бе отбелязан в 83-ата минута от Варди след несигурна изява на турския вратар Бабачан.