на живо

Комичен съдия свири край на мач в 85-а минута, поправи се в... 89-а (ВИДЕО)

Магията на Купата на африканските нации

Комичен съдия свири край на мач в 85-а минута, поправи се в... 89-а (ВИДЕО)

Да дадеш последния съдийски сигнал на мач още в 85', а след това да се поправиш в... 89'. На този невиждан и изключително комичен куриоз станаха свидетели зрителите на двубоя Тунис - Мали от груповата фаза на Купата на африканските нации.

Ситуацията излезе извън контрол - щабът на тунизийците атакува главния съдия Джани Сиказве (Замбия) и само намесата на органите на реда го измъкна от линч. За да е още по-озадачаващо, половин час по-късно беше решено срещата да се доиграе, но на терена излязоха само малийците, които водеха с 1:0.

Първото полувреме в Лимбе не даде индикации каква драма предстои. Двата тима се бяха вкопчили в здрава битка. Мали владееше топката повече, но головите положения липсваха.

Втората част започна с дузпа в полза на Мали заради игра с ръка на Елиес Шкири. Ибрахима Коне застана зад топката и реализира хладнокръвно.

Четвърт час преди края и Тунис получи дузпа след игра с ръка на Муса Дженепо. Уахби Казри обаче изпълни слабо и вратарят Ибрахим Мункоро спаси.

Шоуто започна в заключителните минути на двубоя. Първо реферът Сиказве свири край в 85', но веднага получи сигнал от асистентите си, че е избързал. Замбиецът коригира грешката си, след което даде последния съдийски сигнал в 89'. Между двете спирания той вдигна директен червен картон на Ел Билал Туре от Мали, а ситуацията беше разглеждана с VAR около две минути.

Възмутени от отсъжданията на Сиказве, футболистите на Тунис отказаха да се завърнат на терена 30 минути по-късно, за да довършат мача. В същото време Мали, чийто треньор беше повикан от пресконференцията си след двубоя, го направи, но вече съперник нямаше... Магията на Купата на африканските нации!

Програмата ни по RING продължава с двубоя между Мавритания и Гамбия в момента, а в късния мач от 21:00 ч. Екваториална Гвинея се сблъсква с Кот д'Ивоар.