на живо

Компания за залози стана спонсор на "Левски"

Двете страни започнали преговорите още през февруари

"Левски" има нов спонсор. "Сините" обявиха, че са постигнали договорка с Palms Bet - една от най-големите платформи за онлайн игри и залози.

"Преговорите започнаха още през февруари, но заради пандемията от COVID-19 и извънредното положение в страната бяха финализирани едва в навечерието на мача със Славия. Изпълнителният директор на "Левски" Павел Колев и Лъчезар Петров - член на борда на директорите на Palms Bet си пожелаха взаимно много успехи и ползотворно партньорство.", написаха от клуба на официалния си сайт.

 

Клубът продължава се намира в тежко финансово състояние. Заради кризата на стадион "Георги Аспарухов", настъпила след оттеглянето на основния спонсор - компания за лотарийни игри, собственост на бизнесмена с повдигнати обвинения от българската прокуратура Васил Божков, месечните вноски към Националната агенция по приходите (НАП) - по 143 хил. лв., се изплащат чрез дарения на феновете.

До момента привържениците са изплатили 5 вноски, започнало е събирането на средства и за тази за юли.

Изплащането на задълженията не означава, че "сините" не трупат и нови такива. На първата си пресконференция като мажоритарен собственик на "Левски" Наско Сираков обяви, че клубът дължи близо 24 млн. лв. От началото на годината са натрупани още 714 хил. лв. текущи задължения към НАП.

Тагове: