на живо

Компенсираха финансово фенове, които не видяха Роналдо в игра

Двама южнокорейци ще получат 217 евро заради преживяна "душевна мъка"

Южнокорейски съд нареди на организаторите на приятелски мач с участието на "Ювентус" да изплатят компенсация на двама фена заради неучастието на Кристиано Роналдо, както било предварително рекламирано.

На привържениците им е било казано, че португалецът ще играе поне 45 минути срещу звезден отбор от местната К лига през миналия юли, но Роналдо изгледал цялата среща от резервната скамейка.

Организаторите на събитието The Fasta трябва да изплатят 217 евро като компенсация на двамата фена. От тях 175 евро са заради преживяна "душевна мъка".

Адвокатът на привържениците Ким Мин-Ки каза за "Ройтерс", че организацията е използвала симпатизантите на нападателя в своя полза: "За феновете на Роналдо това е равносилно на загубата на играча, на който се възхищават и подкрепят през целия си живот".

За по-малко от три минути бяха продадени 65 хиляди билета за въпросния мач, като 34-годишният Роналдо е бил основната фигура в рекламната кампания.

Феновете се ядосаха, когато стана ясно, че португалската суперзвезда няма да влезе в игра и дори започнаха да скандират името на неговия най-голям съперник - Лионел Меси.

Южнокорейската футболна федерация дори изпрати протестно писмо до "Ювентус" заради неизпълняване на договора.

От The Fasta все още не са направили коментар по казуса.