на живо

Конър Макгрегър изненада с ново решение да прекрати кариерата си

Боецът обяви намерението си в социалните мрежи

Reuters

Един от най-успешните бойци в историята на ММА - Конър Макгрегър, отново обяви, че смята да прекрати състезателната си кариера. Ирландецът внесе смут в спортните среди със съобщение в "Туитър".

"Ей, хора, реших да прекратя с битките. Благодаря на всички за невероятните спомени! Какъв път беше! Ето снимка на мен и майка ми в Лас Вегас след една от победите ми, когато станах световен шампион. Изберете своя дом за мечти, обичам ви! Каквото пожелаете, е ваше", написа Макгрегър.

Не за първи път Макгрегър обявява, че се отказва. През 2016 г. по този начин той оказа натиск върху ръководството на UFC, за да получи реванш срещу Нейт Диас. През 2019 г. той заяви отново намерението си да спре с активния спорт.

Конър Макгрегър е един от най-популярните бойци в историята на ММА. Неговият баланс е 22-4, а той бе първият боец, носител на два шампионски колана по едно и също време. Той постигна това през 2016 г., когато спря Еди Алварес в двубой за титлата в лека категория, добавяйки към пояса си категория перо. Този триумф бе последван от загуба от боксовата легенда Флойд Мейуедър през 2017-а, поражение от Нурмагомедов през 2018-а и първо прекратяване на кариерата. 

През януари 31-годишният боец се завърна в октагона с експресен 40-секунден нокаут срещу Доналд Сероне-Каубоя.