на живо

Константин Папазов обяви, че прекратява треньорската си кариера (ВИДЕО)

Настъпи краят на една ера

Константин Папазов обяви, че прекратява треньорската си кариера (ВИДЕО)

Константин Папазов прекратява треньорската си кариера. На специална пресконференция той добави, че ще стане ръководител на БК Левски и ще се кандидатира за председател на Националната баскетболна лига.

Папазов има 17-годишна треньорска кариера, в която е бил начело на Левски, Лукойл Академик, както и в женския Академик Тест. Водил е също така националните отбори на България за мъже и жени.

Новият старши треньор на "сините" ще бъде Николай Господинов.

"Със сигурност в годините на моята треньорска кариера не съм си представял, по този начин ще завърши както сега, но завършвам в абсолютно ясното създание и в състояние на положителни емоции. На 48 години човек трудно може да се промени. Всичките ми действия в живота са били спонтанни. Нощта преди да взема това решение, ако някой ми беше казал, че ще се откажа от треньорството, щях да му се изсмея", заяви Папазов.
"В моята треньорска практика съм изживял изключително силни и емоционални моменти. Бързо преживявам лошото и в съзнанието ми съм бил само щастлив. Много ми помогна Обрадович, когато съм страдал за изгубен финал. Успях да се преборя със загубите в съзнанието си. Имам 17 загубени финала като треньор. Повече са от титлите. Титлите са 12", добави Папазов.

Папазов добави, че ще заема управленска функция в клуба, като не уточни точно каква.
"Смятам, че се намирам в много добра изходна позиция и с авторитета, който имам в българския баскетбол. Няма нито един излъган играч от мен. Някой като не плати, аз съм плащал от себе си. В момента Левски има 16 състезатели, което ми дава самочувствие. Няма нищо на този свят, която да ме спре да се боря за каузата си и за това, в което вярвам. Трябва да благодаря на всички играчи, с които съм работил", каза Папазов.

"Вече съм се заразил в новата си роля. Помогна ми Европейското първенство до 16 години, където видях един отбор с много потенциал. В никакъв момент не усещам болка. Смятам, че имам воля, характер, сила да превъзмогна себе си да седя срещу пейката, за да не преча на Ники. Дори, когато искам да му помогна, реално ще му преча. Аз знам, че човек номер 1 в един клуб е треньорът", заяви още Тити Папазов.

Той коментира преминаването на Александър Везенков в Барселона и това, че Матей Казийски не играе в националния отбор на България по волейбол: "Барселона, Стоичков, Везенков. Александър Везенков е явление. Страшно скромно момче. Дайде да си отгледаме звездите, защото те не са много", каза Папазов.

"Матей Казийски - аз бих го убедил да се върне в националния отбор, ако всички в отбора го искат. Това, че Казийски не е националния отбор е срам за българския спорт. Аз като българин се срамувам, че Матей Казийски няма да играе на европейското първенство, на което сме домакини", заяви още Папазов.