на живо

Константинов: Не подценихме Австралия, икономисахме (ВИДЕО)

"Нямаме кой да завършва гейма", заяви селекционерът на националния отбор по волейбол

Lap.bg

Селекционерът на националния отбор по волейбол Пламен Константинов заяви, че не може да става дума за подценяване при загубата на тима от Австралия с 0:3 пред родна публика в турнира за Лигата на нациите.

Той заяви, че е опитал да икономиса силите на титулярните си състезатели за следващите мачове от надпреварата, но изяви и притеснение, че "лъвовете" имат проблеми при завършването на решителните части в мача.

"Нямаше подценяване. Искахаме да икономисаме малко сили в този мач. Очаквах да се върнем в мача в третия гейм, но не се получи. Имаме проблем - нямаме кой да завърши! Боян не може - има травма. Надяваме се за следващия уикенд, да е по-добре и да може да играе. Учиков днес не игра добре, не можеше. Играем без диагонал", заяви Константинов.

Валентин Братоев пък бе категоричен, че австралийските волейболисти са били по-добрите в мача и изрази оптимизъм, че България може да постигне победа срещу Русия днес (3 юни).

"Нямахме за цел да пестим силите на някои хора. Отборът на Австралия ни надигра волейболно. Не сме загубили, защото сме ги подценили или сме подходили лежерно. Не направихме това, което треньорът искаше от нас. Ако играем нашия си волейбол, можем да победим Русия. Те също изпитват трудности", каза той след мача.

Капитанът Виктор Йосифов също е притеснен от факта, че в решителните моменти от мача българските волейболисти не са могли да покажат превъзходство.

"Стартирахме мача с различен състав от това, което бяхме в последните мачове. имаше много нови момчета, които нямат опит и бяха малко смутени. Когато тръгне така мачът е трудно да се пренастроиш. В третия гейм не можахме да обърнем резултата, не можем да си затваряме геймовете", каза той.