на живо

Константинов: Няма уговорка да оставам треньор (ВИДЕО)

Отборът ни се завърна след слабото представяне на СП в Полша

БГНЕС

Селекционерът на мъжкия национален отбор по волейбол Пламен Константинов обяви, че е разочарован от представянето на тима на световното първенство в Полша. Константинов разкритикува играчите си основно за последните два мача, в които записахме тежки загуби от Куба и Финландия.Селекционерът допълни, че няма уговорка да остава треньор на националите и не са водени разговори с федерацията. 

"Едно провалено световно първенство за мен. Под очакванията и под нивото на отбора като потенциал. Анализът е дълъг и едва ли можем да го направим на летището, но имаше много фактори, които повлияха - и спортно-технически, а на момента имахме и малшанс. Направихме слаба втора фаза, а най-голямото разочарование са последните два мача. Отборът живееше с мисълта, че може да влезе в шестицата, но последните два мача ме разочароваха като отношение," заяви Константинов.

Селекционерът каза, че една от причините за слабото представяне са многото контузени играчи и липсата на изявен лидер. Константинов за пореден път изтъкна колко много е важен Матей Казийски за състава. Треньорът допълни, че не съжалява, че е поел тима в труден момент и само един месец преди световното първенство.

Сега целите на националите са насочени към европейското първенство през 2015-а година, на което страната ни ще бъде домакин.