на живо

Конте аут от "Челси" до края на седмицата?

Букмейкърите в Англия приемат залози за изгонването на мениджъра при ниски коефициенти

Getty Images

Мениджърът на "Челси" Антонио Конте ще бъде уволнен до края на седмицата. Такива са смелите прогнози на английските медии. 

Конте е в немилост, след като вчера (5 февруари) шампионите загубиха с 1:4 от "Уотфорд". В предния мач пък допуснаха поражение от "Борнемут" с 0:3. 

Прогнозите за скорошно уволнение на Конте се споделят и от букмейкърите на Острова. Те приемат залози за този ход на собственика Роман Абрамович при доста нисък коефициент - между 1,20 и 1,40.

Италианският специалист пое "сините" от Лондон през 2016 г., след като напусна поста на национален селекционер в родината си. Още в първия сезон той изведе тима до титла. 

Настоящата форма на "Челси" обаче не радва феновете и шефовете. Тимът е на четвърта позиция в класирането, като изостава на 19 точки от лидера "Манчестър Сити". "Сините" нямат победа в първенството в последните си 4 срещи (2 равенства и 2 загуби).

Традицията в клуба също поверява мениджърите, извели "Челси" до титла, да бъдат уволнявани през следващия сезон. Това се случи с Карло Анчелоти (спечелил шампионата през 2010 г. и уволнен през 2011 г.), Роберто ди Матео (спечелил Шампионската лига през 2012 г. и уволнен на следващата) и Жозе Моуриньо (титла през 2015 г., уволнен през 2016 г.).

Самият Конте заяви след загубата от "Уотфорд", че не е притеснен за поста си. Договорът му е в сила до 30 юни 2019 г., като той отказа да подпише клаузата за продължаване през лятото.

Статистиката сочи, че италианецът е водил "Челси" в 88 мача, има 60 победи, 16 загуби и 12 равенства.