на живо

Конте: Трябва да сме като хамелеони, за да постигнем нещо

Тази вечер "адзурите" играят с Белгия в първия си мач на Евро 2016

Getty Images

Старши треньорът на Италия Антонио Конте обяви, че неговият тим трябва да покаже хамелеонска същност, ако иска да постигне нещо значимо на европейското първенство.
"Ние не сме прикрепени към една формация. Ние играем в различни системи, когато атакуваме и когато се браним, така че ние имаме подготвени тези хамелеонски трансформации", заяви Конте.

Италианците ще трябва да покажат тези си възможности още тази вечер, когато срещат фаворита в група "Е" Белгия в един от най-очакваните мачове в груповата фаза на Евро 2016. Тимът на "Скуадра адзура", който стигна до финала на предишното европейско първенство, сега е считан от мнозина специалисти за аутсайдер заради отсъствието на ключови играчи като Андреа Пирло, Марко Верати и Клаудио Маркизио.

"Надяваме се, че двубоят с Белгия ще бъде фантастичен. Ние трябва да влезем в мача като войни, да се прегрупираме бързо и да покажем всичко, което сме научили при подготовката. Нашето предимство е в това, че опонентите ни не знаят какво да очакват от нас", заяви Конте.

Бъдещият мениджър на английския Челси отказа да даде подробности за това кои играчи ще попаднат в стартовите 11. Според италианската преса сигурни са единствено вратарят и капитан на тима Джанлуиджи Буфон, бранителите на Ювентус Джорджо Киелини, Леонардо Бонучи и Андреа Бардзали и нападателят на Саутхемптън Грациано Пеле.