на живо

Контузии на Кавани и Мбапе вгорчиха категоричен успех на ПСЖ над "Тулуза" (ВИДЕО)

Двете суперзвезди пострадаха в безобидни ситуации

Контузии на Кавани и Мбапе вгорчиха категоричен успех на ПСЖ над "Тулуза" (ВИДЕО)

Двама от лидерите на "Пари Сен Жермен" - Единсон Кавани и Килиян Мбапе, получиха контузии и бяха заменени принудително при домакинския успех с 4:0 срещу "Тулуза" в мач от третия кръг на френския шампионат - Лига 1.

Уругавайският нападател пое директно към съблекалните след едва десетина минути от началото на срещата, след ненужен удар по топката при спряна игра и минимално съприкосновение със съперников играч. Идентична бе и ситуацията с Мбапе през второто полувреме. Тимът му вече водеше с 2:0, когато нападателят не се отказа да гони топката на скорост, а след леко докосване от преследващите го опоненти стъпи лошо и веднага направи знак за смяна. Вероятно и при двамата играчи става дума за мускулни разтежения, спадащи към леките травми.

Снимка: Getty Images

Въпреки тези негативни моменти за домакините, те се развихриха през второто полувреме, несъумявайки да се разпишат преди почивката. Именно през първата част "Тулуза" организира няколко опасни контраатаки, но ефективността им бе нулева.

Два гола за успеха на ПСЖ реализира Ерик Максим Чупо-Мотинг, който влезе в игра на мястото на Кавани. Камерунецът, който вкара само три попадения през миналия сезон в Лига 1, бе точен в 50-ата минута след брилянтна индивидуална акция в наказателното поле, както и в 75-ата, когато нанесе завършващ удар от 4-5 метра след качествен пробив и асистенция на Хуан Бернат.

Снимка: Getty Images

Централният защитник на гостите Матийо Гонсалвеш се отбеляза автогол в 55-ата минута, а крайното 4:0 оформи Маркиньос в 83-ата, засичайки с глава центриране от ъглов удар на Анхел Ди Мария.

Парижани реагираха подобаващо след 1:2 от "Рен" в предишния кръг и постигнаха пета поредна и общо 20-а победа в последните 23 мача срещу "Тулуза". Гостите не са вкарвали гол на столичния си съперник вече над 400 последователни минути, губейки за 10-и път в най-скорошните си 11 гостувания на "Парк де Пренс".

Снимка: Getty Images

В следващия кръг ПСЖ гостува на новака "Мец", като това може да е петият пореден мач, в който Неймар няма да бъде включен в групата на тима. Бразилският нападател не бе сред избраниците на Тухел за срещата с "Тулуза", въпреки че вече взема участие в тренировките на отбора. Все още обаче ръководството на клуба води преговори за негов трансфер и очаква да получи адекватно финансово предложение.

Тагове:

лига 1