на живо

Контузия на Мбапе помрачи поредния триумф за ПСЖ

Шампионите спечелиха и Купата на Франция

"Пари Сен Жермен" записа поредния си триумф във Франция, добавяйки Купата на страната към спечелената шампионска титла. Тимът на Томас Тухел завоюва трофея за 13-ти път в клубната история, след като победи "Сент Етиен" с 1:0.

Единственото попадение на "Стад дьо Франс" отбеляза Неймар в 14'.

Радостта заради дубъла обаче бе помрачена от контузията на Килиан Мбапе. Нападателят на ПСЖ получи травма в десния си глезен след грубо влизане на Лоик Перен и бе заменен принудително още в 33'. За нарушението капитанът на "Сент Етиен" първоначално получи само жълт картон, но впоследствие, след намесата на VAR, бе изгонен от рефера Делеру.

ПСЖ доминираше през целия двубой и пропусна да спечели с по-изразителен резултат.

Мбапе се появи на пейката на столичани през второто полувреме, но с шиниран крак и патерици. Контузията на световния шампион идва 19 дни преди сблъсъка с италианския "Аталанта" в четвъртфиналите на Шампионската лига.

Там съперникът на ПСЖ ще има предимство, тъй като сезонът в Серия "А" се доиграва след тримесечното прекъсване заради пандемията с коронавирус, докато този в Лига 1 бе отменен. Всъщност днешният финал за Купата на Франция бе първият професионален мач в страната от 9 март насам.

Тагове: