на живо

„Копенхаген“ и „Лестър“ си поделиха по точка в мач без голове

Английският шампион бе избрал по-дефанзивна тактика и не можа да продължи перфектния си старт

„Копенхаген“ и „Лестър“ завършиха при резултат 0:0 в мач от четвъртия кръг на груповата фаза в Шампионската лига. Домакините бяха по-настоятелни в опитите си за гол, но на няколко пъти Федерико Сантандер и Андреас Корнелиус не успяха да пробият Шмайхел.

В първите минути на срещата датчаните имаха значително преимущество, докато гостите от Англия изпитваха трудности при задържането на топката. Първата по-сериозна опасност се откри пред нападателя на "Копенхаген" Федерико Сантандер, който стреля с глава от близко разстояние, но топката мина малко над горната греда на Шмайхел.

В 29-ата пред Сантандер се откри нов шанс след разбъркване в малкото наказателно поле, но ударът му излетя високо над напречната греда. Първият шанс пред английския шампион се откри чак в 33-ата минута, когато Джефри Шлуп стреля хубаво от близка дистанция, но вратарят на „Копенхаген“ Робин Олсен улови безпроблемно.

По идентичен начин започна и втората част, а домакините продължаваха да са по-настоятелни в опитите си за гол. В 69-ата минута Бенямин Вербич пробва късмета си с удар от границата на наказателното поле, но той бе неточен. В 90-ата минута датският национал Андреас Корнелиус бе заел най-добра позиция в създалото се меле пред Каспър Шмайхел, но изстрелът му с глава бе спасен по невероятен начин от вратаря на „лисиците“.

След равенството тази вечер „Лестър“ остава на първото място в група G и е само на точка от класиране в следващата фаза на турнира. Датският „Копенхаген“ от своя страна продължава да заема третата позиция с актив от 5 точки, само 2 по-малко от втория „Порто“.