на живо

Корейците разменили фланелките си, за да объркат съперника

Хората от Запада не ни различават, обясни селекционерът

Футболистите на Южна Корея разменили фланелките си на последните контроли преди световното, за да объркат съперниците си. Това стана ясно часове преди първия сблъсък на мондиала, загубен с 0:1 от Швеция.

Селекционерът Шин Тае-Йон мотивира решението си с факта, че треньорите от останалите континенти трудно различават играчите му. Той призна, че единствено нападателят на "Тотнъм" Сон Хюн-Мин и капитанът Ки Сун-Юн са играли със собствените си номера в проверките с Боливия и Сенегал по-рано този месец.

"Разменихме фланелките, защото не искахме да разкриваме тактиката си - обясни Шин. - Съперниците познават някои от моите футболисти, но за хората от Запад е трудно да различават азиатците. Решихме да се възползваме максимално от тази особеност. Всички треньори се притесняваме от шпиониране и се стараем да крием колкото е възможно повече".

Стратегията му обаче не проработи срещу Швеция и тимът му допусна минимална загуба. Единственото попадение падна от дузпа, отсъдена след конкултация с видео асистентите.