на живо

Кори Гоф продължава да мечтае след два спасени мачбола

15-годишната тенисистка е на осминафинал на "Уимбълдън"

Reuters

Кори Гоф продължава да променя историята на тениса! Само на 15 години американката вече е в четвърти кръг на третия за годината турнир от Големия шлем - "Уимбълдън". 

Гоф се класира сред най-добри при жените, след като в третия кръг победи 47-ата в световната ранглиста Полона Херцог. Този път обаче успехът не дойде толкова лесно за младата звезда. Наложи се тя да спасява два мачбола на своята опонентка. 

Херцог беше доста по-убедителна в началото на мача и поведе след 6:3, а след това направи и пробив в началото на втория сет. Гоф съумя да го върне и да вкара частта в оспорван тайбрек. В крайна сметка най-младата тениситка, играла в основната схема на "Уимбълдън", изравни. В решителната трета част двете отново си размениха по един пробив. Американката показа по-стабилна игра и вдигна победоносно ръце след 3:6, 7:6(7), 7:5. 

Снимка: Reuters

По пътя си до втората седмица на "Уимбълдън" Гоф успя да отстрани носителката на 7 титли от Големия шлем - Винъс Уилямс, както и Магдалена Рибарикова.

В следващия си мач на турнира тя ще трябва да се изправи срещу бившата номер 1 в световната ранглиста и победителка от "Ролан Гарос" през 2018 г. - Симона Халеп.

Гоф се превръща в най-младата тенисистка, играла през втората седмица на "Уимбълдън" от 1991 г. насам. Тогава за този етап в турнира се класира 15-годишната Дженифър Каприати.