на живо

Коронавирусът притесни "Лудогорец". "Орлите" питат УЕФА и "Интер" за реванша

"Орлите" трябва да играят срещу миланския гранд на 27 февруари

Lap.bg

Ръководството на "Лудогорец" изпрати запитване към Европейската футболна централа УЕФА и съперника от 1/16-финалите в турнира Лига Европа "Интер", относно ситуацията в Милано и разпространението на коронавируса.

"Орлите" трябва да играят своя мач-реванш, след като загубиха с 0:2 у дома, на 27 февруари. В района около Милано обаче се усеща притеснение заради вируса, като бяха отменени няколко мача от Серия "А", за да предотвратят събирането на големи групи хора на едно място. Сред тях е и срещата "Интер" - "Сампдория".

От "Лудогорец" искат да знаят дали мачът ще се играе или ще бъде преместен на друг стадион. Това би объркало плановете на повече от 600 привърженици, които ще подкрепят българския тим и вече са закупили самолетни билети.

"Лудогорец" очаква официалното становище на европейската клубна централа и бързо разяснение от Интер за обстановката в града. Получи ли такива, клубът незабавно ще уведоми своите привърженици за ситуацията в Милано посредством съобщение в официалния си сайт. "Лудогорец" ще поддържа връзка с българските дипломатически власти относно ситуацията в Италия", пишат разградчани.

В Италия бяха регистрирани 79 случая на коронавирус, като до момента двама от засегнатите са починали. Най-напрегната е ситуацията в областите Ломбардия и Венето. Основното огнище на заразата е град Кодоньо, на 60 километра от Милано.