на живо

Коронавирусът спря и работата на антидопинговата агенция

В Китай временно няма да правят тестове на атлетите

Китайската антидопингова агенция (ЧИНАДА) временно преустанови тестовете на атлетите заради епидемията от коронавируса. Мерките са взети в интерес на предпазването на здравето на състезателите, обявиха от Международната агенция за тестове (ИТА).

"Ситуацията изисква внимание и предпазни мерки, за да не изложим атлетите на опасност или да тестваме официални лица, и докато осъзнаваме важността на антидопинговите дейности, наш приоритет е да запазим публичното здраве за всички", пишат от ИТА.

Олимпийските игри в Токио стартират на 24 юли, а Китайската антидопингова агенция (ЧИНАДА) ще поднови пробите, щом ситуацията се подобри. Проверява се и възможността частни снабдители да провеждат тестове.

Коронавирусът, който тръгна от централния град Ухан, разпространи се в над 24 страни и причини смъртта на между 300 и 400 души, отложи редица спортни събития в Китай. Сред тях са двубоите от футболната Суперлига, световното първенство по лека атлетика в зала и олимпийският квалификационен турнир по бокс.

Тагове: