на живо

Корупцията във ФИФА няма край !

БГНЕС

Корупционният скандал във ФИФА се разраства непрестанно, като този път на дневен ред е признанието на изпълнителния директор на Футболната асоциация на Република Ирландия Джон Дилейни. Ирландецът разкри, че преди шест години Сеп Блатер се е съгласил да даде по думите му „нещо като подкуп”, за да не се стигне до дело срещу ФИФА. Причината е скандалният случай от плейофа между Франция и Ирландия за класиране на Мондиал 2010 в Южна Африка. Тогава Тиери Анри си поведе топката с ръка и подаде на Уилям Галас, които отбеляза победния гол с който Франция успя да се класира на световните финали.

„Осъзнахме, че можем да заведем дело срещу ФИФА за това, а и Блатер открито ни се подиграваше. Един ден обаче аз влязох на среща при него и директно му казах какво мисля, като употребих някои вулгарни думи. Така обаче се разбрахме. Това си беше плащане, за да не заведем дело. Като цяло това си беше една доста добра сделка за нашата асоциация", категоричен бе Дилейни.

Според различни информации в медиите Блатер се е съгласил да изплати 5 млн евро компенсация на футболната асоциация на Република Ирландия.