на живо

Кошмар за "Манчестър Сити" при зрелищна загуба от "Лестър"

Джейми Варди вкара хеттрик

Reuters

Отборът на "Манчестър Сити" загуби тежко първия си домакински мач за сезона във Висшата лига. Тимът на Пеп Гуардиола падна с 2:5 от "Лестър" в двубой, в който "лисиците" получиха три дузпи, а Джейми Варди отбеляза хеттрик.

С по един гол се отчетоха Джеймс Мадисън и Юри Тилеманс, докато за домакините точки бяха Рияд Марез и Нейтън Аке.

За пръв път воден от Гуардиола тим допуска пет гола. Освен това "Лестър" на Брендън Роджърс стана първият отбор в историята на Висшата лига, който вкарва три дузпи в един мач.

Снимка: Reuters

Така с три победи от първите си три срещи "лисиците" записаха най-добрия си старт в първото ниво на английския футбол и излязоха начело в класирането, изпреварвайки "Евертън" с по-добра голова разлика.

Домакините започнаха по-добре срещата и Риад Марез откри резултата още в четвъртата минута. След корнер топката стигна до него и той с прекрасен удар я насочи към горния десен ъгъл на Каспер Шмайхел. В 26-ата минута Фернандиньо пропусна да удвои аванса на домакините, попадение на Родри пък не бе зачетено поради засада. Веднага след този отменен гол с ВАР гостите стигнаха до дузпа, след като Кайл Уокър събори Варди в наказателното поле. Така нападателят на "лисиците" изравни.

В 54-ата минута Варди изведе "Лестър" напред с 1:2, след като вкара с пета след подаване отдясно на Тимъти Кастане. Само след 4 минути реферът даде втора дузпа за гостите, реализирана отново от Варди, като пак той си я изработи след съприкосновение с Ерик Гарсия.

В 77-ата минута Джеймс Мадисън направи 1:4, като се разписа с мощен удар от дистанция. Момчетата на Пеп Гуардиола върнаха едно попадение чрез Нейтън Аке в 84-ата минута, но третата дузпа - реализирана в добавеното време от белгиеца Юри Тилеманс, оформи разгромната победа на "лисиците".