на живо

Костадин Гергинов: Атаките срещу мен започнаха след контузията на Недялков

Шефът на съдиите определи дузпите за "Лудогорец" и "Арда" като "защитими"

Lap.bg

Дузпите в полза на "Лудогорец" и в ущърб на ЦСКА от изминалия кръг на Първа лига са защитими. Това обяви председателят на Съдийската комисия към БФС Костадин Гергинов. Той разкри защо и кога е започнал натискът над него - след контузията на Антон Недялков.

"И двете са защитими от съдийско естество. Не са такива, които и вие да кажете - да, дузпа е, но за защитими. Има контакт и на двете. На "Лудогорец" има преса, смачкват го там състезателя. При ЦСКА има задържане, завъртане. Съдията не може да каже колко е силно това завъртане, защото и той го гледа както и ние го гледаме."

Снимка: Lap.bg

"Атаките срещу мен започнаха след мача "Царско село" - "Лудогорец" за Купата, когато се контузи - за съжаление, казвам го съвсем искрено и откровено, за съжаление - Антон Недялков. Съдията и аз сме причината за тази контузия, затова бе снето доверието от Съдийската комисия и започнаха атаките срещу мен... Не смятам, че съм направил нещо грешно в това, че искам съдиите да спазват правилата и двата отбора да са равнопоставени от съдийска гледна точка на терена."

Гергинов коментира и Георги Кабаков, който преди седмица бе главен съдия на мач в Гърция, а в сряда ще свири "Лудогорец" - ЦСКА.

"Никого и по никакъв начин не пазя. Това, че Гърция има проблем със съдийството и канят съдии не само от България, а от цяла Европа... аз не искам да дръпна този съдия в казана и да му кажа "стой тук."

Снимка: Lap.bg