на живо

"Барселона" чака Коутиньо и Дембеле да оправдаят 280-те млн. евро

"Барселона" - "Севиля" - 22 ч., пряко по bTV Action

Getty Images

Двaта най-скъпи трансфера в историята на "Барселона" - Филипе Коутиньо и Усман Дембеле, ще имат шанса да вдигнат първия си трофей с каталунците. "Блаугранас" се изправят срещу "Севиля" тази вечер във финала за Купата на Краля. Срещата е на "Уанда Метрополирано" в Мадрид от 22 ч. и ще бъде излъчена пряко по bTV Action.

Ако "Барса" занесе трофея у дома, то купата ще бъде първа за пристигналите през този сезон Паулиньо, Нелсън Семедо, Йери Мина, както и за треньора Ернесто Валверде.

Въпреки многото нови лица в тима, феновете на "лос кулес" ще следят под лупа предимно представянето на Коутиньо и Дембеле. Каталунците похарчиха 280 млн. евро за закупуването на двамата, други 25 млн. евро зависят от спечелените отличия.

Рекордните покупки обаче до момента не оправдават очакванията. 

Снимка: Getty Images

От двамата играчи, бившият полузащитник на "Ливърпул" се представя значително по-добре. Адаптацията му върви гладко и въпреки че все още е далеч от големите звезди на "Барса", статистическите му показатели прогнозират едно светло бъдеще. Бразилският плеймейкър отбеляза три гола и направи няколко ключови подавания от пристигането си на "Камп Ноу" през зимата.

Историята на Дембеле е напълно различна. Младокът определено не показва играта си от миналия сезон в "Борусия" Дортмунд. Сериозната контузия, която получи срещу "Хетафе", оказа голямо влияние върху целия му сезон. Представянето му след възстановането е колебливо и по нищо не личи, че заслужава титулярното място в "Барселона".