на живо

Крачка по-близо до вечността: Надал е на четвъртфинал след епичен тайбрек

Испанецът преследва 21-ва титла от Големия шлем

Reuters

Рафаел Надал е първият четвъртфиналист на Откритото първенство по тенис на Австралия! Испанецът се класира за следващата фаза в една от най-важните надпревари за сезона, след като победи Адриан Манарино от Франция със 7:6(14), 6:2, 6:2. 

Така Матадора е все по-близо до 21-ва титла от Големия шлем, която ще го превърне в първия тенисист с такова постижение. В момента по 20 титли имат той, Новак Джокович, който беше депортиран от Австралия, и Роджър Федерер, който не играе на турнира заради контузия. 

Снимка: Reuters

Надал и Манарино се "захапаха" здраво още в първия сет. Те решиха спора си в него с тайбрек, който продължи 28 минути и 40 секунди. Статистиците посочват, че той е най-дългият в кариерата на испанеца. След победата в него с 16:14, Рафа беше по-категоричен в следващите части и нямаше проблем да победи. Мачът продължи общо 2 часа и 39 минути. 

В следващия кръг Надал ще се изправи срещу Денис Шаповалов. Канадецът поднесе изненадата в Мелбърн, като победи един от фаворитите - Александър Зверев с 6:3, 7:6, 6:3.

Снимка: Reuters