на живо

Краев и компания разбиха мечтата на "Лудогорец" (ГАЛЕРИЯ)

"Орлите" отпаднаха в квалификациите на Шампионската лига за четвърта поредна година

"Лудогорец" не успя да влезе в групите на Шампионската лига в четвърти пореден сезон. Тимът на Павел Върба загуби с 0:1 от датския "Мидтиланд" в среща от втория квалификационен кръг на турнира, играна в Разград.

Европейското участие на "Лудогорец" все пак продължава в пресявките на Лига Европа.

Развоят на мача обаче можеше да е съвсем различен. В 64' главният съдия Денис Шурман (Украйна) отхвърли претенциите на "Лудогорец" за дузпа. Каули стреля, а топката се отби в ръката на Паулиньо от "Мидтиланд", но реферът прецени, че няма основания да посочи бялата точка. Повторенията не убедиха в правотата му.

Победното попадение за гостите отбеляза резервата Жуниор Брумадо в 78', когато защитата на "Лудогорец" не се ориентира и бразилецът преодоля своя сънародник Ренан.

За "Мидтиланд" 65 минути игра записа националът Божидар Краев, преди да отстъпи мястото си именно на превърналия се в герой за скандинавците Брумадо.

За последно "Лудогорец" стигна до груповата фаза на Шампионската лига през сезон 2016/17. Тогава "орлите" завършиха на трето място в компанията на "Пари Сен Жермен", "Арсенал" и "Базел", след което отстъпиха на друг датски тим - "Копенхаген", в 1/16-финалите на Лига Европа.

Снимка: Lap.bg

Съставите

"Лудогорец": 33. Ренан, 3. Недялков, 21. Григоре, 30. Моци, 4. Сисиньо, 12. Анисе, 25. Баджи, 7. Сантана, 13. Чибота, 95. Каули, 28. Кешерю

"Мидтиланд": 1. Хансен, 29. Да Силва, 14. Шолц, 28. Свиаченко, 6. Андерсон, 38. Огочукво, 40. Каюсте, 36. Дрейер, 15. Краев, 11. Мабил, 9. Каба