на живо

Краев се разписа на сбогуване с "Жил Висенте" (ВИДЕО)

Българинът е собственост на датския "Мидтиланд"

Reuters

Българският национал Божидар Краев се разписа в последния си мач за португалския "Жил Висенте". Юношата на "Левски" бе точен при равенство 3:3 срещу "Пасош Ферейра" и приключи кампанията в Примейра лига с 8 попадения.

Краев стана вторият най-резултатен футболист на "Жил Висенте" след Сандро Лима, който има 10 гола. 23-годишният българин е в Топ 20 на стрелците в Примейра лига преди останалите двубои от последния 34-и кръг. Той е собственост на "Мидтиланд" и ще се завърне в Дания, а ако му се даде шанс може да играе в Шампионската лига.

Домакините можеха в най-добрия случай да се преборят за 8-ото място в класирането, но им трябваше задължителна победа, за да изместят "Морейрензе". Началото обаче беше по-добро за гостите и Маракаш откри резултата в 10-ата минута след центриране от корнер.

Малко по-късно Родригао надскочи защитниците на "Пасош Ферейра" и изравни с глава. В 21-ата минута "Жил Висенте" организира бърза контраатака, а Краев пробяга целия терен, за да се окаже на точното място и с добавка с глава да вкара третия си гол в последните четири мача.

До почивката Дъглас Танке вкара за 2:2, а след нея съперниците си размениха по още един гол. За "Жил Висенте" точен беше Лоуренси, а за "Пасош Ферейра" - Джало.

Краев игра до 82-ата минута, когато отстъпи мястото си на Карвальо. Отборът на родния национал финишира сезона на престижното 9-о място, въпреки че е новак в елита.