на живо

Краев: Успяхме да надиграем "Лудогорец" във всяко едно отношение

"Паснах прекрасно на поста плеймейкър, №10"

LAP.BG и Ладислав Цветков

Нападателят на "Мидтиланд" Божидар Краев смята, че отстраняването на "Лудогорец" във втория квалификационен кръг на Шампионската лига е дошло след тотална доминация на датския тим. Националът води атаката на "Мидтиланд" до 65', когато бе заменен от героя за своите - Жуниор Брумадо, реализирал победното попадение за крайното 1:0 в полза на гостите.

"Мисля, че успяхме да ги надиграем във всички аспекти на играта -висока преса, агресия, с топката като цяло, повече ситуации създадохме, статични положения. Във всяко едно отношение.", започна Краев.

"Идеята и целта са да направим пробив в Европа. Отборът е млад, свежа енергия. Паснах прекрасно на поста плеймейкър, №10. Чувствам се добре. Имам приятели в отбора, познавам се с по-голямата част."

"Личните ми амбиции са да изиграя максимално мачове. Това е кратък проект за мен. Имам две години контракт с "Мидтиланд". Ако е възможно, да влезем в групите, разбира се, на Шампионска лига, ако не - на Лига Европа.", коментира Краев, който прекара миналия сезон под наем в елитния португалски "Жил Висенте", с чийто екип отбеляза 8 гола.