на живо

Край на мечтите: Българският тим отпадна от ATP Cup

Тандемът Димитров-Лазаров не успя да победи белгийците

Reuters

Българският отбор отпадна от тенис турнира ATP Cup в Австралия. След като по-рано през деня Димитър Кузманов победи представителя на Белгия Стив Дарси, а след това капитанът Григор Димитров загуби от Давид Гофен, на двойки родните тенисисти записаха второ поражение.

В третия решителен мач на корта в Сидни излязоха Димитров и Александър Лазаров, въпреки че първоначално за участие беше заявен Димитър Кузманов.

Двамата се надяваха да повторят чудото от първия кръг срещу Великобритания, но двамата белгийци - Сандер Жил и Йоран Влиеген, се оказаха по-силни и победиха с 3:6, 6:4, 10:7.

Снимка: Lap.bg

В мача на двойки българите поведоха бързо, след като осъществиха пробив при първа възможност. До края на частта изненади нямаше и родните тенисисти излязоха напред в резултата с 6:3. 

Вторият сет започна по идентичен начин и ранен пробив. Белгийците обаче успяха да изравнят, а в самия край на частта да вземат гейм при български сервис и да вкарат мача в шампионски тайбрек. 

В него белгийците направиха мини пробив, който им беше достатъчен за да се поздравят с крайната победа в мача, като по този начин изхвърлиха родните представители от турнира. 

В крайното класиране в четворката България остава на трето място.