на живо

Край на победната серия на Манчестър Юнайтед

"Червените дяволи" не спечелиха мача си от третия кръг на висшата лига

Getty Images/Guliver Photos

Манчестър Юнайтед и Нюкасъл завършиха 0:0 в мач от третия кръг на английската висша лига. Домакините имаха няколко отлични възможности да отбележат гол, но смелата защита на "свраките", както и отличните изяви на вратаря Тим Крул, предотвратиха втора загуба за отбора в три мача. "Червените дяволи" не допуснаха гол в трети пореден двубой от шампионата, но серията им от три поредни победи във всички турнири бе прекъсната.

Още в 4' гол на Уейн Рууни бе отменен, поради засада, каквато според повторенията обаче нямаше. Малко по-късно удар на Хуан Мата бе спасен блестящо от Крул, а в средата на първата част нападателят на гостите Александър Митрович уцели греда, след като нанесе хубав удар с глава.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Темпото на игра в началото на втората част бе бавно, а домакините не създаваха положения, въпреки че контролираха топката. В последните 20 минути обаче натискът на Юнайтед се увеличи, след като на терена се появиха Хавиер Ернандес, Майкъл Карик и Антонио Валенсия.

В 73' Мата не успя да насочи топката във вратата, стреляйки от въздуха, а две минути по-късно Люк Шоу нанесе хубав удар, който обаче попадна в ръцете на Крул. В 80' домакините стигнаха до най-добрата си възможност в мача, след като Ернандес се озова сам срещу Крул, но холандецът бързо скъси дистанцията до нападателя и отрази удара му.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

В добавеното време и гредата помогна на смелия Нюкасъл, отбивайки насочената от Крис Смолинг с глава топка.

За Нюкасъл това е едва втора точка в първенството, докато Манчестър Юнайтед вече има 7 в актива си.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

В сряда от 21:45 "червените дяволи" гостуват на белгийския Брюж в реванш от плейофите за участие в груповата фаза на Шампионска лига. Юнайтед има преднина от 3:1 след първия мач. Двубоят ще бъде излъчен пряко на онлайн платформата VOYO.BG.