на живо

Край на сагата: Кейн остава в "Тотнъм"

Звездата на "шпорите" обяви новината в социалните мрежи

Край на трансферната сага с Хари Кейн! Звездата на "Тотнъм" обяви, че остава играч на "шпорите" и е максимално фокусиран върху това да помогне на отбора да постигне успехи. Голмайсторът на Англия бе свързван с преминаване в шампиона "Манчестър Сити" цяло лято, но ръководството на лондонския клуб отхвърли всички оферти.

Кейн записа първи минути с екипа на "Тотнъм" за сезона през уикенда, когато влезе като резерва при успеха с 1:0 срещу "Уулвърхемптън" във Висшата лига.

"Беше невероятно, когато видях как бях посрещнат от феновете в неделя. Прочетох и съобщенията им в моя подкрепа от последните няколко седмици. Оставам в "Тотнъм" това лято и съм фокусиран на 100% да помогна на тима да постигне успехи.", написа Кейн в емоционална публикация.

28-годишният Кейн има договор с "Тотнъм" до лятото на 2024-а, който клубният президент Даниел Леви се надява нападателят да изпълни.

"Откакто се присъедини към тренировките, Хари работи здраво и ние го оценяваме. Отношението му е правилно. Остава при нас, което е фантастична новина.", коментира мениджърът на тима от Северен Лондон - Нуно Ешпирито Санто.

Запитан дали е притеснен от формулировката на Кейн "това лято" и евентуалното възобновяване на сагата през зимния трансферен прозорец, португалският треньор отрече.

Кейн може да се завърна сред титулярите още утре, когато "Тотнъм" приема португалския "Пасош де Ферейра" в реванша от плейофите на Лигата на конференциите. "Шпорите", в резервен състав, загубиха с 0:1 в първия двубой.