на живо

Краят на една ера: Линдзи Вон обяви кога се оттегля от спорта

Най-успешната алпийска скиорка няма да участва на следващите олимпийски игри

Getty Images

Най-успешната жена в ски алпийските дисциплини - Линдзи Вон, обяви, че предстоящият сезон ще бъде последен в кариерата ѝ. Американката заяви, че се чувства добре физически, но иска да помисли и за бъдещето си, не само за настоящето.

Като цел за предстоящите състезания Вон си постави подобряване на рекорда от 85 победи в стартове от Световната купа на Ингемар Стенмарк. В момента американката има 82 успеха.

"Това определено ще бъде моята последна година. Ако подобря рекорда ще сбъдна мечтата си, но ако не успея, определено пак ще имам зад гърба си една успешна кариера. А и все още ще съм жената с най-много победи", каза Вон пред NBC.

Снимка: Getty Images

Вон е олимпийска шампионка от Ванкувър, има 4 Големи кристални глобуса и 16 малки. Тя има 2 световни титли и още 7 медала от двата най-големи спортни форума.

33-годишната скиорка се представи на ниво миналия сезон, след като постигна победи в 5 от стартовете на Световната купа. Първото ѝ състезания през предстоящата кампания ще бъде в края на ноември в Лейк Луис.

"Физически аз се чувствам добре, но няма смисъл да натискам още и още. Винаги съм искала да съм активна и когато съм в напреднала възраст, затова трябва да мисля за бъдещето, а не само да се фокусирам в това, което е пред мен", добави скиорката.

Тагове:

Линдзи Вон ски