на живо

Краят на една ера: Том Брейди напуска "Пейтриътс" след 20 години

Куотърбекът ще премине в друг отбор

Reuters

Настъпи краят на една ера в Националната футболна лига (НФЛ). Рекордьорът по титли от "Супербоул" Том Брейди обяви, че напуска "Ню Инглънд Пейтриътс" след 20 години в клуба. Той обаче няма да прекратява кариерата си, а ще търси ново предизвикателство. 

Снимка: Reuters

42-годишният куотърбек е считан за един от най-великите играчи в историята на американския футбол. Той има рекодните 9 участия в "Супербоул".

"Благодаря на всички мои съотборници през годините, организацията на "Пейтриътс", треньорът Бил Беличик и фамилията Крафт. Вие помогнахте да сбъдна моите мечти, да развия потенциала си като играч. Въпреки че моят път ще ме отведе на друго място, завинаги си оставам един от "патриотите", написа куотърбекът в социалните мрежи.

Снимка: Getty Images

За 20 години Брейди е спечелил шест шампионски пръстена, четири пъти е избиран за най-полезен играч (MVP) във финалния мач, спечели 17 титли в дивизията, 14 пъти игра в мача на звездите и пет пъти беше избиран в идеалния отбор. Той има и три отличия MVP в редовния сезон.

Брейди става свободен агент от утре, а според медиите в САЩ голям интерес към него има от "Тампа Бей Буканиърс", "Лос Анджелис Чарджърс", "Окланд Рейдърс" и "Сан Франциско 49ърс".

Очаква се той да подпише договор за 30 млн. долара на година.

bTV призовава: останете си вкъщи!