на живо

Крайното решение за Пулев - Джошуа се бави заради оферти за мястото на мача?

Джон Уърт заяви, че е оптимист за предстояща среща на българина за световната титла по бокс

Официалното обявяване на мача за титлата в тежка категория на Международната боксова федерация (IBF) между шампиона Антъни Джошуа и задължителния претендент Кубрат Пулев се бави заради многото оферти за мястото, на което може да се състои. 

Това заяви адвокатът, защитаващ интересите на българския боксьор, Джон Уърт пред ESPN

"Според мен сме много близо, но истинският проблем е, че всички се опитват да получат оферти, които идват отвсякъде. Единствените континенти, които не са в сметките, поне доколкото знам, са Антарктида и Австралия", заяви Уърт.

Снимка: Reuters

За мач между Джошуа и Пулев се заговори веднага, след като британецът си върна титлите в тежка категория, побеждавайки Анди Руис в Саудитска Арабия в края на 2019 г. 

В средата на миналата седмица промоутърът на Кобрата Ивайло Гоцев заяви, че по всяка вероятност срещата ще се проведе през май 2020 г. на стадиона на футболния "Бешикташ" в Истанбул. От щаба на Джошуа обаче дадоха ясен знак, че продължават преговорите и с друг желаещ да се изправи срещу британеца - украинеца Олександър Усик, който е претендент за титлата на Световната боксова организация (WBO).

Срокът за преговорите между Пулев и Джошуа изтича на 31 януари. До тогава всички детайли за мача трябва да станат ясни. Ако до такава среща не се стигне, британецът най-вероятно ще трябва да оваканти титлата си на IBF.

Тагове: