на живо

Кралете се завърнаха на европейския трон (ВИДЕО)

Реал (Мадрид) прибра у дома европейската купа

БГНЕС

След две десетилетия, изпълнени с очакване и надежди, феновете на Реал (Мадрид) отново могат да празнуват, след като техните любимци спечелиха Евролигата по баскетбол. "Кралете" триумфираха пред собствена публика в испанската столица след успех със 78:59 точки и вдигнаха трофея за рекорден девети път. Това е общо 15-та европейска купа в историята на клуба.

Изглежда, че гръцкият гранд е на късмет за Реал, тъй като последната европейска титла на "белите" бе завоювана през 1995 година след победа на финала отново срещу Олимпиакос. Тогава турнирът пак се проведе в Испания и по-точно в Сарагоса.

Още след първото полувреме на неделния финал Реал поведе с 35:28, но в третата част грандът от Пирея отбеляза 12 безответни точки и поведе с 41:40. Това предизвика реакцията на Джейси Керъл, който изнесе рецитал с 11 поредни точки и домакините отново имаха комфортен аванс. Домакините изиграха перфектни последни 14 минути, в които вкараха 20 точки повече от Олимпиакос.

Снимка: БГНЕС

Керъл бе най-резултатен за триумфа с 16 точки, а най-полезният играч на финалния турнир Андрес Ночиони добави 12 и овладя 7 борби.

За Олимпиакос това бе трети финал в последните четири сезона. Гърците триумфираха два пъти поред през 2012 и 2013, но този път останаха в подножието на върха, което им се случва за четвърти път в историята.