на живо

Кралев отговори на призива за фенове по стадионите

Привържениците на ЦСКА и "Левски" настояват за промени

Lap.bg

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев отговори на призива за връщане на феновете по стадионите. Той коментира, че футболните клубове трябва първо да гарантират, че ще спазват противоепидемичните мерки.

Привържениците на ЦСКА и "Левски" настояха за промени с началото на сезон 2020/2021 и отмяна на заповедта, издадена от министъра на здравеопазването Костадин Ангелов, българският спорт да е без публика до края на месеца.

"Обществото е поляризирано по темата със или без зрители на спортните събития... Решението за отваряне на залите и стадионите за публика се взема от министъра на здравеопазването. Разбира се, ние ще водим разговори по тази тема, но първо трябва самите клубове, самите спортни федерации да гарантират, че правилата ще бъдат спазвани", заяви Кралев.

Властите показаха непоследователност относно допускането на фенове по стадионите. При рестарта на футбола първоначално бе разрешено използване на 30% от капацитета на съоръженията. Впоследствие процентът бе повишен до 50%, преди да бъдат наложени ограничения за до 1000 човека в сектор, а в края на юли и пълна забрана за посещение на спортни събития.