на живо

Кралят е мъртъв, да живее кралят!

От "Марка" питат: Кой ще бъде новият лидер на "Барселона"?

Кралят е мъртъв, да живее кралят! След 21 години заедно, "Барселона" и 6-кратният носител на "Златната топка" Лионел Меси поеха по различни пътища. Финансовите проблеми на каталунския гранд принудиха 34-годишният нападател да премине в "Пари Сен Жермен".

Сега пред "блаугранас" има тежка задача. Как ще бъде запълнена празнината, зейнала след напускането на гений, записал 672 гола и 266 асистенции в 778 мача за "Барселона"?

Авторитетното испанско издание "Марка" отправи запитване към читателите си. 12 780 души гласуваха в анкетата и 41% очакват най-много от Антоан Гризман, 28 от Мемфис Депай, 19 от Педри и по 6% от Серхио Агуеро и Филипе Коутиньо.

Ясно е, че испанският гранд може би никога няма да разполага с друг като Ла Пулга. В краткосрочен план обаче "Барселона" трябва да потърси решение. Време е за някой като Антоан Гризман или Филипе Коутиньо да покажат, че за тях неслучайно бяха платени съответно 120 и 135 млн. евро. Оправданието, че всички играят за Меси вече не е валидно.

Друг футболист, чиито качества могат да го превърнат в ключова фигура на "Камп Ноу", е Мемфис Депай. Пристигналият това лято като свободен агент нидерландски национал се ползва с пълното доверие на треньора Роналд Куман.

Педри и Илайш Мориба, ако остане, също ще трябва да поемат повече отговорност. Куман даде индикации, че през идния сезон шансове за изява ще получат талантите от Ла Масия - Юсуф Демир, Гави и Нико.

На този етап можем да изключим от сметките Серхио Агуеро. Легендата на "Манчестър Сити" дойде в Каталуния като свободен агент с идеята да играе рамо до рамо с един от най-добрите си приятели - Меси. Кун обаче остана сам, а за капак получи и контузия, която го извади от игра за минимум два месеца.