на живо

„Кралският клуб” остава без корона? (СНИМКИ)

През сезон 2018/19 емблемата на „Реал” Мадрид ще бъде различна

Динамично и доста запомнящо се лято се очертава за феновете на "Реал" Мадрид. След 9-годишен престой на "Сантияго Бернабеу", Кристиано Роналдо пое към "Ювентус". Треньорът Зинедин Зидан също каза довиждане на "кралския клуб", а грандът от Мадрид предприе огромна промяна за новия сезон във визията си.

По все още непотвърдена информация през кампанията 2018/19 емблемата на клуба ще бъде без традиционната корона. Това става видно от появилите се в интернет снимки на третия екип на "кралския клуб".

Всъщност в богатата си история отборът не винаги е бил "коронован". Символът на кралската власт се завръща върху екипите на "Реал" през 1941 година, когато, две години след края на Гражданската война в Испания, короната отново е поставена върху клубното лого.

Преди това в продължение на десет години "Реал"  играе без корона на емблемата, тъй като страната не е монархия. По същото време и думата "Реал" отпада от името на клуба.

В последните години "белият балет" умишлено премахваше кръста върху короната от емблемата си за фланелките, които продава в мюсюлманските държави.