на живо

Красен Кралев: Очаквам много силни кандидатури за президент на БФС (ВИДЕО)

Програмата на новите лица ще е решаваща за подкрепата от страна на държавата

Спортният министър Красен Кралев очаква силни кандидати за президент на БФС. Той коментира темата в Русе, където присъства на откриването на обновената зала за вдигане на тежести.

Стана ясно, че програмата на новите лица, които ще оглавят централата на конгреса през декември, ще е решаваща за подкрепата от страна на държавата. Приоритет остава развитието на детско-юношеския футбол.

"Очаквам да има наистина много силни кандидатури, сблъсък на идеи, на програми. Като чуем програмата на кандидатите и най-вече на този, който ще бъде избран от делегатите за следващ президент на Футболния съюз, пък и на Изпълкома, тогава ще седнем да разговаряме с тях и да видим къде може да ги подкрепим.", заяви министър Кралев.

Снимка: Lap.bg

Той говори и за ситуацията в "Дунав". Русенският клуб е пред разпад, а акциите му се подаряват.

"Ние на този етап нямаме начин да помогнем, защото това е акционерно дружество и държавата не може да им дава пари. Аз се надявам общината и общинският съвет, че ще намерят по някакъв начин решение. Ние също ще търсим вариант да помогнем на школата.", каза Кралев.

След като новите собственици  на "Дунав" обявиха, че се отказват, от фенклуба днес изпратиха официално писмо, че искат акциите.

Тагове: