на живо

Красимир Анев: Не мога повече. Аз бях дотук! (ВИДЕО)

Един от най-добрите ни биатлонисти не иска да работи с Екатерина Дафовска

Красимир Анев: Не мога повече. Аз бях дотук! (ВИДЕО)

Красимир Анев не може повече да работи с председателя на БФ Биатлон Екатерина Дафовска и скоро ще обяви бъдещите си планове.

"7 години издържах! Не мога да се боря повече! Не мога да работя повече така с председателя на федерацията ни (б. ред. - олимпийската шампионка от Нагано 1998 Екатерина Дафовска)! Нямам бъдеще! Аз съм дотук! Трудно е да го кажа, но това е положението!", заяви Анев на пресконференция днес в Пресклуб "България".

"Нямам сили да търпя това отношение на председателя. Всеки, който има различно мнение от това на председателя, бива репресиран. Много жестоко!... От 7 години за едни има, за други няма. Това е, защото не съм близък с председателя и с генералния секретар на федерацията. Явно трябва да даваме на хората, които работят от 08:00 до 17:00.", каза европейският вицешампион по биатлон.

Той все още не е подписал договор с националния отбор, а от федерацията са му поставили ултиматум: "Или започваш с новите треньори, или приключваш."

Анев не е взел и окончателно решение, но уточни, че няма проблем с новия селекционер Касперович, а само със стария.

Освен това самоковецът разкри, че преди време от федерацията му дължали премии в размер на петцифрена сума.

Преди месец стана ясно, че скандалният руски треньор Александър Касперович ще поеме мъжкия ни национален отбор, а Дафовска разкри, че така иска да постигне едно обединение в тима сред Анев и другия ни основен биатлонист Владимир Илиев.