на живо

Красимир Балъков: Англия ни изнесе урок по модерен футбол (ВИДЕО)

Въпреки тежката загуба, селекционерът е доволен от представянето на националите

Красимир Балъков: Англия ни изнесе урок по модерен футбол (ВИДЕО)

Днешният мач бе урок по динамика, модерен футбол и импровизация, заяви селекционерът на българския национален отбор по футбол Красимир Балъков след загубата с 0:4 от Англия в квалификация за Евро 2020.

"В отделни моменти не бяхме в състояние да отговорим подобаващо на съперника. Може да ви звучи странно, но мисля, че в по-голяма част от времето концепцията, която имахме днес, функционираше. Въпреки че допуснахме тежка загуба, съм доволен от представянето на момчетата", каза Балъков.

Снимка: Lap.bg

"Доста далеч сме от английския футбол, но трябва да продължим да работим здраво. Друга опция пред нас няма. Похвално е все пак, че през първото полувреме имахме две добри възможности за гол. Четирите попадения на Англия пък паднаха след наши грешки. Знам, че е трудно, но искам да започнем да играем футбола, който демонстрираха англичаните тази вечер", призна селекционерът.

"Лъвовете" са на дъното в класирането в група А след трета поредна загуба под ръководството на Красимир Балъков и само 2 точки в актива си. С 2 точки е и отборът на Черна гора, който обаче е с мач по-малко.

Снимка: Lap.bg

За България европейските квалификации продължават с гостуване на "Черна гора" на 11 октомври. Три дни по-късно "лъвовете" приемат Англия на "Васил Левски". 

Във видеото ще намерите целия коментар на Красимир Балъков след поражението от Англия.