на живо

Красимир Балъков: Велико Търново и Щутгарт много си приличат (ВИДЕО)

"Най-сладката ми победа са децата и внучето ми", каза легендата на българския футбол

Красимир Балъков: Велико Търново и Щутгарт много си приличат (ВИДЕО)

Легендарният български футболист и настоящ треньор на "Етър" - Красимир Балъков, заяви, че вижда доста прилики между родния му Велико Търново и Щутгарт - градът, в който изгря футболната му звезда, а с местния тим спечели Купата на Германия през 1997 г.

"Имаме уникалния шанс след 1989 г. да бъдем "отворена" държава, да гледаме напред. А динамичният живот в целия свят направи развитието на България много позитивно. Аз съм човек, който не живее само тук, а и в чужбина. Мисля, че България има позитивен и добър имидж, за който трябва да работим всички българи. Ние сме хора, които по принцип сме настроени много негативно. Някои сигурно имат причина да го правят, но аз съм на мнение, че трябва да гледаме по-позитивно. Когато имаш отговорност към себе си и останалите, България ще може да се промени в по-положителна посока. Между Щутгарт и Велико Търново, като начин на изграждане на града, като красота, има много големи прилики. И Щутгарт е изграден на хълмове и има река, която минава покрай самия град. Много красив и модерен е Щутгарт, а Тървово е традиционен и културен", заяви той от хълма Царевец в предаването "Тази събота".

За най-голяма своя победа Балъков посочи двете си деца - Красимир-младши и Глория. А от скоро той е и дядо на своя внук Диего.

"Много сладко детенце е. Много е красиво да си дядо. Никога не съм си го представял. Сега го изживявам и казвам на всички - много е прекрасно", заяви легендарният футболист.