на живо

Красимир Иванов: Нямаме намерение да последваме съдбата на ЦСКА (ВИДЕО)

Всички заплати са платени, гарантира изпълнителният директор на "сините"

Lap.bg

"Левски" има дългове, но няма да последва съдбата на ЦСКА и да фалира, обяви изпълнителният директор на "сините" Красимир Иванов. В последните дни стана ясно, че има заведен иск за обявяване на клуба в несъстоятелност. Освен това по информация на "Тема Спорт" трябва спешно да бъдат внесени 2 милиона лева в НАП. Всичко това подвига въпросителни около професионалния лиценз за следващия сезон. 

"Финансовото състояние не е някаква новина, ние сме запознати какво е състоянието ни. За мен това, че дължим пари на НАП, не е новост - знам какви са отношенията ни и какви задачи гоним. Точни суми обаче никога не коментирам. Ако се съпоставим с ЦСКА, те извадиха само за миналата година загуба, която е по-голяма от трите години общо при нас. Затова постоянно се обсъждат тези неща около "Левски. Ние нямаме намерение да последваме съдбата на ЦСКА", заяви Иванов.

"С НАП имаме споразумение, което се стремим да изпълняваме. Не мога да ви кажа цифри към този момент. Самият процес за лицензиране започва март догодина. Знаем какво трябва да изпълним, за да е всичко наред. Нашата цел е да продължим да работим с НАП, така че да поддържаме нивото на взаимоотношенията в приемливи граници и се надявам до края на периода за лицензиране да направим големи крачки в тази посока. Но това са планове за следващите три месеца и половина", добави той.

Иванов отрече, че има проблем с изплащането на заплати на футболисти.

"Няма забавени възнаграждения. Ние нашите планове сме си ги направили. Знаем какво искаме да направим в трансферния период, така че целите не са се променили", обяви той. 

Днес "Левски" офицализира договора си с нов генерален спонсор - компания с хазартна дейност. Споразумението е за три години, а финансовите параметри не бяха обявени-.