на живо

Красимир Иванов: Задълженията на клуба не са тайна. Дължим 18,3 млн. лева

"Траоре е спекулация. Така играчите си вдигат цената", заяви изпълнителният директор на "Левски"

Lap.bg

Изпълнителният директор на "Левски" Красимир Иванов, заяви, че никой не крие факта, че клуба има задължения, но се прави всичко възможно те да бъдат намалени. Към край на миналата година "сините" са дължали 18,3 млн. лева.

"Ние не крием, че клубът има финансови задължения, а това е свързано с разговори. Опитваме се в дългосрочен план да стигнем до решаване на всички въпроси. Задълженията не са тайна. 18.3 милиона са задълженията на клуба в края на миналата година. Надяваме се тази година да има намаляване. Приходите са свързани с възможности за привличане на нови рекламодатели и спонсори. Това е един непрестанен процес. Отборът трябва да е и финансово подсигурен. Работи се в тази насока. Смятам, че интересът го има. За нас голямото предизвикателство е ние да излъчваме едно позитивно послание. Понякога се чувствам разочарован, когато имаме наказания, но нещата са такива, каквито са", каза Иванов след Общото събрание на клуба.

Снимка: Lap.bg

Той увери, че селекцията не е приключила по желание на новия треньор Славиша Стоянович, но по-често среща слухове в медийното пространство, като този за привличането на Ласина Траоре.

"Темата със състава на първия отбор не е нещо ново. Старши треньорът няколко пъти каза, че има нужда от подсилване, така че това е естествен процес. Опитваме се до четвъртък да направим каквото можем. Повечето имена са спекулации, или опити да вдигане цената на играчите за трансферите им в други клубове. Траоре е пълна спекулация. Ние затова коментираме, когато сме подписали, защото обикновено воденето на преговори не означава, че футболистът е привлечен", заяви той.

"За нас са ясни общите цели. Ние продължаваме да искаме клубът да става по-стабилен финансово. Надяваме се нашите желания, свързани с по-добри спортни резултати да се постигнат. Това са двата основни момента, които ще бележат тази година", добави Иванов.