на живо

Фаворитът Сенегал стартира с красив гол и победа в Купата на африканските нации

"Лъвовете от Теранга" без проблеми срещу Танзания

Фаворитът Сенегал стартира с красив гол и победа в Купата на африканските нации

Големият фаворит за спечелването на Купата на африканските нации - Сенегал, започна участието си в турнира с рутинна победа от 2:0 срещу Танзания. Головете вкараха Кейта Балде в 28-ата минута и Крепен Диата в 64-ата минута.

Звездата на сенегалците Садио Мане пропусна мача заради наказание, но беше на трибуните, за да изгледа успеха. В негово отсъствие в предни позиции действаха съотборниците в "Рен" Мбайе Нианг и Исмайла Сар. На другия фланг беше Кейта Балде от "Монако".

Любопитен факт е, че всички избраници на селекционера Алиу Сисе играят в големите европейските първенства. Съперникът Танзания пък разчиташе на футболисти от местния шампионат и това доведе до голямата разлика в класите.

Снимка: БГНЕС

Още в първите шест минути Сенегал създаде три чисти положения, но Мбайе Нианг не успя да реализира. Това стори Балде в 28-ата минута.

Сенегалците станаха обект на множество груби нарушения, което влоши качеството на срещата. Все пак до 2:0 се стигна благодарение на Крепен Диата. Футболистът на "Брюж" с удар от дистанция, без подготовка подпечата успеха на "Лъвовете от Теранга".

За Танзания това беше първи мач в турнира от 39 годининасам. Отборът е воден от нигерийската легенда Емануел Амунике, който дебютира в надпреварата в ролята на наставник, а като футболист е печелил купата през 1994 г. В предишното си и единствено участие в Купата на африканските нации (1980 г.) Танзания завърши с 1 точка в групата си. Сега ще се надява на събиране на подобен актив при срещите си с Алжир и Кения.

Снимка: БГНЕС

Сенегал излиза срещу алжирците в четвъртък. Любопитен факт е, че "Лъвовете от Теранга" и Алжир са в една група в турнира за трети пореден път.

Гледайте всички мачове от турнира за Купата на африканските нации пряко по RING и на онлайн платформата ни Voyo.bg!