на живо

Красив гол не помогна на "Боавища" да избегне загуба срещу "Бенфика"

"Орлите" от Лисабон продължават с пълен актив в Примейра лига

Reuters

"Бенфика" записа шеста поредна победа от старта на сезона в португалското футболно първенство. "Орлите" постигнаха домакински успех с 3:1 над шампиона на страната от 2001 г. "Боавища", запазвайки преднината си на върха в класирането от четири точки пред големите съперници "Порто" и "Спортинг" Лисабон.

"Червено-белите" удължиха серията си без поражение на "Ещадио да Луж" срещу "пантерите" на 17 мача от 1999 г. насам, в които домакините имат дванайсет победи.

С два гола за тима на треньора Жорже Жезуш се отличи Дарвин Нуниес. Уругвайският нападател откри резултата в 14-ата минута, а в 61-ата подсигури трите точки с попадение за 3:1. Освен 22-годишния уругваец, който вече има четири гола за сезона, точен за "Бенфика" в понеделник вечер бе и Юлиан Вайгъл. Бившият национал на Германия се разписа в 34-ата минута за 2:1.

Снимка: Reuters

Вайгъл се реваншира светкавично за грешка, която позволи само две минути по-рано на "Боавища" да изравни. Автор на попадението за "шахматистите" бе Густаво, който отбеляза с прекрасен шут от 25 метра.

Поражението е седмо за "пантерите" в последните осем мача от съперничеството с "Бенфика", както и пето поредно при визита на "Да Луж". Те не са печелили точка срещу "червено-белите" в столицата от 3:3 през 2017 г.

Снимка: Reuters

"Бенфика" продължава без загуба в единайсет мача за сезона от всички турнири (9 победи). "Орлите" от Лисабон също така не са губили в 13 поредни шампионатни срещи и изглеждат уверени в преследването на шампионската титла, която Жезуш обяви за основна цел на старта на кампанията.