на живо

Кристиано - "Атлетико" 3:0 (ВИДЕО)

"Реал" Мадрид взе солиден аванс, Роналдо твори история

Кристиано Роналдо - "Атлетико" Мадрид 3:0. Това е резултатът от първия полуфинал в Шампионската лига. Благодарение на своята голяма звезда "Реал" взе солиден аванс преди реванша и направи огромна крачка към уникално постижение - да се превърне в първия клуб, защитил трофея в Турнира на богатите.

Роналдо се разписа веднъж през първото и два пъти през второто полувреме. Футболистите на Диего Симеоне не създадоха почти нищо смислено в нападение, а в защита допуснаха нетипичен брой груби грешки. Статистиката е безмилостна - 8:0 точни удара в очертанията тяхната врата...

А Кристиано отново сътвори история. Той има вече 13 попадения в полуфиналите от Шампионската лига и общо 52 в елиминационната фаза на надпреварата. Само за справка - носителят на "Златната топка" се е разписвал 51 пъти в груповата фаза.

"Реал" започна силно срещата и още в началните минути притисна "Атлетико". "Белите" поведоха в 7', когато Каземиро центрира, а Роналдо с глава прониза Облак за 1:0. Попадението обаче не трябваше да бъде зачетено, тъй като португалската звезда на "кралете" бе в засада в началото на атаката.

Снимка: Getty Images

Гостите можеха да изравнят малко по-късно. Гамейро беше изведен сам срещу Навас, но костариканският национал се намеси отлично и "Реал" запази аванса си.

През втората част тимът на Зинедин Зидан продължи да доминира и в 73' закономерното се случи - 2:0. Бензема преодоля Годин и пусна топката към Роналдо, на пътя ѝ застана Филипе Луис, но тя все пак стигна до Кристиано и той беше безпощаден.

Четири минути преди изтичането на редовното време Роналдо оформи хеттрика си. Влезлият като резерва Лукас Васкес достигна до една наглед безнадеждна топка, подаде към Кристиано и той направи резултата 3:0.